Rotastar sorteringsskuffe


Rotastar sikteskuffer

Vi er stolt norsk forhandler for engelske Lloyd Engineering.

Lloyd Engineering er ett privateid foretak som i en årrekke har produsert og utviklet forskjellige typer sorteringsskuffer, men sin er mest kjent for Rotastar-skuffene. Vi har de siste år levert flere hundre skuffer til fornøyde norske kunder, og det er ikke uten grunn at vi er den største forhandleren Lloyd Engineering har av Rotastar. 

Pr dags dato finnes det lite, om noen, type redskap som passer jordsortering i norske forhold bedre enn Rotastar. Dette vet vi av erfaring, gjennom våre 20 år innen sikting og prosessering i norske forhold. Konkurransedyktig prising forsterker vår rolle som markedsleder spesielt innen jordforedling. Våre kunder er alt fra enkeltmannsforetak, til de største entreprenørene og interkommunale selskap i Norge.

Ta gjerne en titt på en god introduksjonsfilm fra våre svenske kolleger:



Rotastar sorteringsskuffer
Vi kan trygt si at Rotastar har blitt en Norges-favoritt! Vi har brukere på disse over hele Norge - fra Agder i sør til Finnmark i nord. Det er liten tvil om at skuffene fungerer eksemplarisk under norske forhold. Rotastar fungerer utmerket selv i meget våt jord (som vi har ganske så mye av i Norge), og klarer å prosessere utrolige mengder (største modellen, RS 20-30 ligger opp mot 100t/h med ferdigvare, 0-20mm).  De store modellene produserer vesentlig bedre og renere masser enn selv store beltegående sikteverk som generelt sliter med våte jordmasser. Nå kan vi også tilby en enda større modell - RS 30-40 for bæremaskiner mellom 30-40 tonn. Dette er kort og godt en koloss med ekstreme ytelser! 

Rotastar er en sorteringsskuffe som har sin styrke innen jordsortering, kompost, bark, grus, sand, gjenvinning osv. Den er relativt enkel i oppbygging, og består i hovedsak av rotorer kledd med polyurethan-segmenter. Polyurethan er en mellomting mellom myk plast og hard gummi. I dag benyttes dette i all hovedsak i siktemoduler i tradisjonelle vibrasjonssikt i pukkverk eller som slitegods i slitesoner og som tetning langs båndtransportører. Fra gammelt av ble det også benyttet i en del jordbruksutstyr for behandling av poteter og jord. Noen av egenskapene til polyurethan, er svært høy slitestyrke og bestandighet mot jord og stein. Vi får mange spørsmål om forventet levetid på disse. Som ett utgangspunkt kan man beregne en driftstid på mellom 500-1000 driftstimer, men vi har også skuffer som står i kompost, gips, kalk og jord som har gått 1500 timer og fremdeles ikke er byttet ut. Tåler segmentene stein? JA! Stein er ingen problem for PU-segmenter. Problemet oppstår først når disse utsettes for elementer med skarpe kanter – for eksempel glass eller grov sprengstein. De er mer utsatte for kutt en vanlig slitasje. Skulle uhellet være ute, er det enkelt og rimelig å bytte dem ut. Akselen segmentene er montert på er opplagret i flenslagre. Disse kan enkelt demonteres, og vi leverer som standard med «avtrekker» for å trekke av PU-segmentene.

En standard Rotastar-skuffe er satt opp for å sikte på rundt 20mm. Det er mulig å strupe hydraulikk-flyten for å regulere str på mellom ca 18-25mm. Ved behov kan vi levere foringer på hver 5mm oppover, slik at størrelsen på produkt kan økes til 25, 30, 35, 40mm osv. Vi kan også levere skuffer fra fabrikk med spesialsegmenter for mindre sluttprodukt (ned mot ca 10mm).

Rotastar-skuffer behøver kun hydraulikk fra hammerlinje for å kunne driftes. Drenslinje er ikke nødvendig. Den er tilgjengelig i en rekke størrelser (10 forskjellige modeller og det kommer stadig nye tilskudd og varianter), for bæremaskiner fra ca 1,5 tonn og opp til 40 tonn. Innfesting – Normalt sett leverer vi skuffene med standard ønsket skandinavisk s-feste, men de kan også leveres med kombi-feste (S40/50, S50/60 osv), andre typer hurtigfester, fester for frontlesser på traktor (Trima, SMS, euro), hjullaster-fester (BM) og for kompaktlastere. Noen av disse festene (eksempelvis S-feste og BM) er også tilgjengelig i kombinasjon. Vi gjør oppmerksom på at andre typer fester og kombi-fester gir ett pristillegg.

Hvordan fungerer skuffen? Enkelt forklart er den bygget opp som en hvilken som helst skuffe. Den store forskjellen ligger i bunnen av skuffen. Her er det montert rotorer eller aksler som er påmontert segmenter i PU (som tidligere beskrevet). PU-segmentene er utformet som en stjerne, med visere pekende i en angitt retning. Skuffen er fabrikkinnstilt til å sikte i en retning, så det er ikke mulig å montere denne feil. Den kan også benyttes begge veier (forgraver og konvensjonell bakgraver - ved bruk som forgraver anbefaler vi at vi fabrikkmonterer kammer i en elle begge ender av skuffen). Akslene er ikke montert horisontalt som andre tradisjonelle rotor-skuffer med samme oppbygging, men i en bue. Det er dette som er unikt i skuffen og som gjør at massen vandrer over rotorene, og blir «kastet» tilbake til motsatt side når den når enden (om sin egen akse). Resultatet blir at massen forblir i skuffen, og produktet blir førsteklasses. Prosessen kalles aggressiv sikting, og bidrar til ett meget rent resultat. Dette motvirker også punktslitasje i stor grad, som rotor-skuffer med stålsegmenter og horisontale rotorer sliter med, hvor massen legger seg mot den ene siden og sliter ut både rotorer og skuffe-konstruksjon.  

Rotastar sorteringsskuffer leveres i følgende modeller:

  • Rotastar StarTer1-2 for bæremaskiner mellom 1,5-2,7 tonn. Skuffen har ett volum på 0,08 m3 og en egenvekt på ca 150kg. 2 rotorer.
  • Rotastar StarTer2-4 for bæremaskiner mellom 2-4 tonn. Skuffen har ett volum på 0,12 m3 og en egenvekt på ca 200kg. 2 rotorer.
  • Rotastar RS2-4 for bæremaskiner mellom 2,2-3,5 tonn. Skuffen har ett volum på 0,12 m3 og en egenvekt på ca 270kg. 3 rotorer.
  • Rotastar RS3-5 for bæremaskiner mellom 3-5 tonn. Skuffen har ett volum på 0,15 m3 og en egenvekt på ca 300kg. 3 rotorer.
  • Rotastar RS4-6 for bæremaskiner mellom 4-6 tonn. Skuffen har ett volum på 0,2 m3 og en egenvekt på ca 360kg. 3 rotorer.
  • Rotastar RS4-9 for bæremaskiner mellom 4-9 tonn. Skuffen har ett volum på 0,3 m3 og en egenvekt på ca 475kg. 4 rotorer.
  • Rotastar RS8-14 for bæremaskiner mellom 8-14 tonn. Skuffen har ett volum på 0,4 m3 og en egenvekt på ca 650kg. 5 rotorer.
  • Rotastar RS10-20 for bæremaskiner mellom 10-20 tonn. Skuffen har ett volum på 0.65 m3 og en egenvekt på ca 1100kg. 5 rotorer.
  • Rotastar RS13-20 for bæremaskiner mellom 13-20 tonn. Skuffen har ett volum på 0,9 m3 og en egenvekt på ca 1300kg. 6 rotorer.
  • Rotastar RS20-30 for bæremaskiner mellom 20-30 tonn. Skuffen har ett volum på over 1,2 m3 og en egenvekt på ca 1800kg. 8 (!) rotorer.
  • Rotastar RS30-40 for bæremaskiner mellom 30-40 tonn. Denne bygges kun på bestilling.
  • I tillegg kan vi tilby enkelte modeller, eksempelvis RS20-30 i ekstra bred utførelse men med 6 rotorer ment for hjullaster. Dette gir en bedre oversikt fra hytta på lasteren (8-rotors utgave bygger MYE i høyden) og gir samtidig en fantastisk kapasitet.

Med Rotastar sorteringsskuffe er man garantert en driftssikker, produksjonsvillig og effektiv sortering av de fleste typer masser, også i krevende nordiske forhold med alt det innebærer. Er du i tvil om dine massetyper, ta kontakt så gir vi råd og tilbud etter beste evne. 

Rotastar tilbyr klasseledende kvalitet, og vi lagerfører alle slite- og reservedeler til alle modeller på ett av våre to lagre i Kristiansand. Vi tilbyr rask levering av skuffer, og forsøker å lagerføre de mest populære modellene.

Ta en kikk på Lloyds egne hjemmesider: www.lloydengineering.co.uk 

Dersom det er ønskelig, kan vi være behjelpelige med å ordne leasing på alle våre sikteskuffer.

Vi anbefaler alle å søke opp Rotastar på YouTube for å få ett bedre innblikk i virkemåte og effektivitet!