Komplet


Komplet s.p.a. er en tradisjonsrik italiensk produsent av mobile kompakte knuse- og sikteverk.

Komplet har de senere år stått langt fremme i rekkene for utvikling og modernisering av denne typen utstyr. Siste tilskudd i produktspekteret er den kompakte grovkverna Krokodile, som blant annet er kapabel til kverning av armert betong. Denne maskinen samt den kompakte grovsikta 5030 står for om lag halvparten av volumet til produsenten.


5030 grovsikteverk

5030 har tradisjonelt hvert Komplets flaggskip, og det er levert hundrevis av disse rundt i verden.

Maskinen består av en 2-dekket sikt med dimensjon 1150x2700mm (hvert dekk).

Solid innmatingslomme som rommer ca 2,5m3.

Drivstoffgjerrig dieselmotor står driften av maskinen.

5030 var det første verket i markedet som kunne tilby hydraulisk konvertering fra 3 til 2 ferdigvarer. Her trekkes eller skyves hovedbånd hydraulisk for å kunne veksle mellom disse. Ved produksjon av 2 ferdigvarer (eksempelvis ved jordproduksjon) er det en stor fordel med denne funksjonen slik at man slipper masse unødig bæring av 3 fraksjon.

5030 er også den eneste maskin i markedet med hydraulisk hev- senkbart chassis for enkel forflytning på henger etc.

Maskinen veier ca 12 tonn og særdeles lettflyttet.

Prismessig har 5030 få konkurrenter i dagens marked og er således en meget populær entreprenørmaskin.


Krokodile grovkvern

Krokodile ble utviklet etter ett skrikende behov for en maskin som er kapabel til å håndtere gjenvinning av armert betong. Med denne kompakte kverna kan man blant annet kverne/knuse jernbanesviller i betong, hulldekke osv.

Det er mulig å få levert maskinen med flere typer oppsett av aksler/rotorer, slik at man også kan benytte den som en konvensjonell kvern for avfall, eller andre typer masser som for eksempel uhåndterlige røtter og kverning av trevirke/returtre.

Med en egenvekt på 14 tonn er dette en maskin som de fleste har mulighet til å flytte i egen regi. Den er i tillegg til beltedrift også satt opp med krokløftramme.

Krokodile kommer med overbåndsmagnet for utskilling av magnetisk metall, en kraftig Volvo Penta dieselmotor på 220hk, hurtigskift-system av rotorer og mulighet for hydraulisk tiltbar innløpskasse (opsjon).

Dette er en maskin som er meget etterspurt i dagens marked, og med konkurransedyktige betingelser har den få konkurrenter.

I tillegg til ovennevnte maskiner tilbyr Komplet en rekke mindre knuse- og sikteverk som passer alt fra entreprenører, til større anlegg. Den kompakte trommelen DS kommer i 3-akslet hjulversjon eller med belteunderstell.