Tesab Engineering


Tesab Engineering

Tesab er opprinnelig en tradisjonell svensk produsent av knuse- og sikteutstyr. De er i dag stadig svensk-eid, men produksjonen foregår hovedsaklig i Nord-Irland.

Produktspekter består i hovedsak av svært grovbygde mobile kjeftknusere, konknusere, sikteverk og opplagstransportører/stackere i rekke modeller og utførelser.

I Norge er Tesab mest kjent for sine velbygde grovknusere, type 700i og 800i, men de leverer også konknusere, sikteverk, stackere og vaskeanlegg.

For ytterligere info ta gjerne turen innom Tesabs egne nettsider: www.tesab.com

Tesab bygger kort og godt blant markedets sterkeste og beste mobile grovknusere. 700i og 800i er regelrett ekstreme beist som tygger gjennom alle oppgaver de blir satt til. 

Selve knuser-enheten ble utviklet i Sverige på tidlig 2000-tallet og er en av få som har beholdt egenvekt og grov design. De fleste mobile knuseverk i dagens marked er bygd på kompromiss - Tesab bygger på kvalitet...

Det finnes i dag en rekke Tesab grovknusere, sikteverk og stackere i drift i Norge, og disse har fungert bortimot problemfritt over en 4-5 års periode. 


Grovknuseverk/kjeftknusere

700i er en mellomstor/stor grovknuser med egenvekt på snaue 47 tonn. Den er kapabel til å produsere i stort sett alle forhold og alle typer stein - myk som hard. Den passer svært godt til norske forhold da den er satt opp med en stor kjeftknuser med inntaksåpning på 1050 x 700mm. 700i er noe mer transportvennlig enn storebror 800i som veier inn ca 15 tonn over. 700i er en regelrett kapabel entreprenør-knuser for dem som har behov for en lettflyttet grovknuser som samtidig kan håndtere hard stein og holde høy produksjonskapasitet.

700i er bygget på svensk design som igjen er konstruert for å takle hard norsk stein. I dagens marked er de fleste grovknusere bygget for volumproduksjon og stort sett mykere bergarter enn hva vi har i Norge. Tesab har bevart den grovbygde konstruksjonen og har som målsetning å kun bygge det de selv kaller "hard-rock" knusere. Produksjonsvolumet er mindre enn Metso, Sandvik og Terex, men dette er kun for å kunne tilfredsstille de mest krevende arbeidsforhold.

Knuserne er svært solide og satt opp med markedsledende volum på lastelomme. Denne er todelt som standard og kommer med vibrasjonsmater med påfølgende to-dekket forsikt. Finstoffband under forsikt leveres som standard og kan også leveres med teleskopisk utskyt for å oppnå mer høyde på haug.800i er en stor grovknuser med en egenvekt på ca 62 tonn. Den passer til alt fra leieknusing til stasjonære verk som ser etter en erstatning for tidligere stasjonære grovknusere som kan flyttes internt i bruddet uten at det går på bekostning av produksjon.

Med en inntaksåpning på formidable 1050 x 800mm er dette en knuser som tygger det meste den blir foret med.

Med en 455hk CAT steg 4 diesel-hydraulisk motor og snaue 11m3 lastelomme kan du sette omtrent hva som helst av lastemaskin i forkant av 800en.

2 stegs innmating med mater og to-dekket forsikt sørger for en problemfri og kontrollert prosess og med finstoffband som også kan leveres i teleskopisk utførelse behøver man aldri bekymre seg over unødvendig bære.

800i er en knuser man aldri behøver bekymre seg over. Dette er en maskin som bare går og går. Enkel i bruk, og rimelig i drift.