Markir - Ny norsk forhandler av Xcentric Ripper i Norge

Xcentric Ripper International - Verdensledende produsent av knuseskuffer, sikteskuffer og vibro-rippere

Det er med stolthet og glede vi kan meddele at vi fra 17.07.18 har overtatt som leverandør av spanske Xcentric Ripper Internationals produkt-spekter i det norske markedet.

Xcentric Ripper International har gjennom de siste par tiårene befestet sin posisjon som en av verdens desidert viktigste produsenter av vibro-rippere, knuseskuffer og sorteringsskuffer for gravemaskiner.

Med lokasjon helt nord i Spania (i byen Vitoria-Gasteiz, en liten times kjøring fra Bilbao), produseres og leveres det redskap til kunder over hele verden. 

Xcentric har en enkel og svært velfungerende strategi - Å produsere verdens beste redskap, med hovedfokus på kvalitet, effektivitet og produktivitet. Derav slagordet; "Better, faster, stronger". Gjennom en rekke patenter har produsenten klart å gjennomføre dette med gode marginer.

Selskapet flyttet nylig inn i nytt hovedkvarter, ett steinkast unna det gamle, med svært god kapasitet og en av Europas mest moderne maskinparker. Grovkonstruksjon og platearbeid foregår stadig i fabrikk nr 2, mens den nye fabrikken står for maskinering og sluttmontering av alle produkter. 20-30 store automatiserte maskineringssenter, står for en effektiv og presis fremstilling av alle deler. Redskapene produseres i helhet i egen regi, uten hjelp av underleverandører. Dette bidrar til en meget god kvalitetskontroll og særdeles fleksibel produksjonsflyt.

Produktene består utelukkende av svensk stål, type hardox 400, eller støpegods i spesiallegering hvor dette er påkrevd. Alle lagringer kommer fra FAG og alle hydraulikkmotorer leveres av Parker.

Selskapets direktør og eier, Javier Aracama, benytter minst like mye tid i produksjonen med kvalitetssikring av produkter og oppfølging av sine nær 80 høyt kvalifiserte ansatte, som i kontorstolen hvor han selv tegner, utvikler og konstruerer nye produkter og forbedringer av eksisterende produkter. Han har selv en fortid som entreprenør, og eier fortsatt denne virksomheten. Dagens drift består stort sett i utleie og testing av nye produkter. Som han selv sier - Det er ikke våre kunders oppgave å teste ut våre produkter; det gjør vi selv, slik at vi sikrer oss mot barnesykdommer og kan luke ut feil før våre maskiner går ut i markedet. Dagens maskinpark består av 10-15 gravere i størrelse mellom 13-50 tonn. Det gjør at kunder selv kan besøke fabrikken og benytte seg av disse for testing og demonstrasjoner av utstyr før ett evt kjøp. Dette er en tjeneste som også våre norske kunder kan benytte seg av.

Vi er sikre på at Xcentric vil bli godt mottatt i det norske markedet, da de passer våre krevende forhold helt utmerket. Verdens vanskeligste forhold krever verdens beste utstyr - det vet vi av erfaring.

Mer utfyllende og detaljert informasjon kommer på vår hjemmeside fortløpende, så det er bare å følge med. Ved behov for ytterligere informasjon umiddelbart, ta gjerne kontakt.