OMEF redskap


Stolte tradisjoner

OMEF er en nesten 30 år gammel produsent av hydraulisk drevne redskap for skogsbruk og gartnerarbeider.

BIGINCH

De mest populære produktene er tradisjonelle trefellere/bioklipper/hogstaggregat i BigInch-serien for gravere mellom ca 2-40 tonn. Grov oppbygning i svensk Hardox-stål i hele konstruksjonen gir en fantastisk levetid, lite behov for vedlikehold og formidabel ytelse.

Vi har levert ekstremt mange av denne typen klipper til svært fornøyde norske kunder, og antallet øker for hver uke. Vi lagerfører normalt BI200 og 300 i Kristiansand.

BigInch-serien skiller seg ut med bruk av kun en fungerende sylinder - lite bevegelige deler gir rimelig vedlikehold og maksimalt med effekt i hver bevegelse. Sylinderen er kraftig og godt overdimensjonert. Dette er klippere/trefellere som passer det norske marked som hånd i hanske. Minimalt med vedlikehold og maksimalt med effekt kombinert med kvalitetskomponenter som varer og varer. Prismessig kan disse klipperne fint konkurrere med de fleste alternativ i markedet, også typer som er enklere i oppbygning og modeller med to fungerende sylindre som allerede kan anses som noe avleggs. BigInch har raskt blitt ett svært populært redskap blant våre kunder, og vi setter nye leveringsrekorder for hvert år. 

BigInch-serien kommer som standard med en enkelt overdimensjonert sylinder som eliminerer behovet for "speed-valve" eller hurtigvirkende funksjon, da den allerede er vesentlig raskere enn de fleste konkurrenter. Kviste-funksjon ser vi heller ikke behov for, da vi stort sett klarer mindre diameter enn alternativene. Nå er også alle modeller tilgjengelig med oppsamler-funksjon for å håndtere flere stammer uten å måtte legge disse ned.

Det siste tilskuddet til modellutvalget, BI500 forsterker vår posisjon som markedsledende innen gravemaskinmonterte hogstaggregat. Dette er ett beist som fint håndterer ø500mm og vel så det.

Behov for kraft, hurtighet, driftssikkerhet, og lite ettersyn - BigInch er valget for deg!

Disse kommer foreløpig i fem forskjellige modeller:

BI200 light - lettere utgave av den tradisjonelle BI200, som blant annet kan benyttes på traktor, eller for gravere mellom ca 2,5-5,5 tonn. Klipper virke opp til ø200mm

BI200 - Passer mindre gravere mellom ca 3-8 tonn. Klipper virke opp til ø200mm. Volumselger!

BI300 - Bestselgeren som passer gravere mellom ca 8-20 tonn. Med denne kan man klippe virke opp i ø300mm. Egenvekt på under 350kg, mye takket være utelukkende bruk av hardox 700 i konstruksjon, og hardox 500 i blad.

BI400 - Grovbygd modell passer maskiner mellom ca 18-25 tonn. Klipper opp til ø400mm. Kraftoverskudd i massevis, og med liten konkurranse i dagens marked.

BI500 - Markedets største trefeller! Passer maskiner mellom ca 20-35 tonn. Klipper opp til ø500mm og vel så det. Monsterredskap for den kresne og krevende bruker!

Ytterligere info finnes på OMEFs hjemmeside - https://www.omefgroup.com/en/products/forestry-gardening-division/tree-shear-big-inch/


CS-SERIEN

CS-serien er en kraftig klipper med 360 graders endeløs rotator. Kommer i en rekke størrelser for maskiner mellom ca 1,6 - 25 tonn. Fantastisk redskap som virkelig kommer til sin rett dersom man for eksempel ønsker kvisting før felling, evt beskjæring av trær etc i tettbebyggelse osv. Disse kan også benyttes til klipping av andre materialer som for eksempel plastrør, gjenvinning generelt osv.

Ytterligere info finnes på OMEFs hjemmeside - https://www.omefgroup.com/en/products/forestry-gardening-division/pruner/


Ellers kan OMEF levere en rekke andre hydraulisk drevne redskap for bruk i skog og mark etc. Blant annet splittere for bruk til splitting av tømmer o.l.

Besøk gjerne produsentens egne hjemmesider i mellomtiden - www.omefgroup.com