Barford


Barford er en tradisjonell produsent av maskiner og utstyr til anleggsbransjen, med røtter nesten 200 år tilbake. Barford er i Norge mest kjent som produsent av valser, dumpere med mer, en del av virksomheten som ble solgt ut for mange år siden.

I dag er Barford en betydelig leverandør av maskiner for masseforflytning og behandling av løsmasser, med hovedvekt på mobile beltegående Stacker-/transportørløsninger og kompakte sikte- og knuseverk. I 2019 leveres det mellom 150-200 Barford maskiner på verdensbasis. Utsiktene for 2020 ser ut til å være vesentlig bedre.

Barfords hovedprodukt er mobile stackere i hjulgående eller beltegående utførelse, men de har også blitt en betydelig produsent av mindre, kompakte sikteverk.

Hvorfor benytte stackere i ditt arbeid - enten sammen med knuse- og sikteverk eller for opplegging av masser i veiprosjekt o.l.:
- reduksjon av dieselforbruk, dermed redusert CO2-utslipp og mer klima-/miljøvennlig
- forbedret sikkerhet på anleggsplassen med mindre rullende materiell
- redusert kapitalkost sammenlignet med hjullastere

Vi kan tilby hele Barfords produktrange, som standard, eller med kundetilpassede løsninger.

Med Barford tilbyr vi ett av markedets mest komplette Stacker-produktspekter, og vi har som mål å være den mest konkurransedyktige leverandøren på pris sett mot kvalitet.

Stackerne kommer i en mengde utførelser, med flere bredder (kapasiteter), lengder og innmatingsmuligheter. 


Barford sikteverk

Kompakte mobile sikteverk leveres fra 5 tonn og opp til ca 20 tonn. På sikteverk garanterer vi at vi er den rimeligste aktøren i markedet, med fokus på høy kvalitet, robust utførelse og godt med plass til vedlikehold.

Sikteverket SM312 er det absolutt mest solide og gjennomtenkte verket i sin klasse, og SR124 er en prisvinner uten sidestykke.

SM312 produserer 2 ferdigvarer, og er satt opp på enkel hjulgang for trekk etter traktor eller lignende. Maskinen veier inn rundt 5 tonn, noe som understreker den solide oppbygningen til dette verket. Tilsvarende maskin fra andre produsenter veier til opplysning ca 3 tonn. Verket er satt opp med en romslig siktekasse på 1,3 x 3,0m over to dekk, hvor toppdekket fungerer som vernedekk. Markedets desidert kraftigste motor, en CAT C2 på 50hk, gjør det mulig med dobbel pumpe som igjen muliggjør drift av ekstern enhet - for eksempel en hydraulisk drevet stacker. SM312 kommer som standard med splitter-renner for å holde overstørrelse og mellomfraksjon separate. Maskinen kan leveres med mer eller mindre alle typer siktemedie (punchplate, stålduk, gummiduk osv). 

SR124 har en romslig siktekasse på 1,3 x 3,7m (4,8m2) og en egenvekt på ca 20 tonn med standard båndmater. Denne kan også leveres med lamellmater (stålbånd), og er satt opp med romslig 6m3 matekasse i svært robust utførelse. Siktekassen holder i motsetning til de fleste konkurrenter samme areal på underdekk som på toppdekk. Som de fleste er klar over er behovet for økt sikteareal større på underdekk enn toppdekk da mindre fraksjoner simpelthen er vanskeligere å ren-/finsikte enn grovere fraksjoner. CAT diesel-hydraulisk drift. Dette verket er utvilsomt det sikteverket som gir mest kvalitetsmaskin for pengene - over hele det norske marked. Prisen er helt uten konkurranse i sin størrelse - perfekt for de fleste norske brukerne.

Større sikt, lengre transportører, større matekasse, mulighet for lamellmater ved behov, stor dieselmotor, masse plass for vedlikehold og grov, men enkel oppbygning gjør dette til markedets sannsynligvis beste kjøp!

SR124 er tilgjengelig med alle typer siktemedie - punchplate, stavdekk, grizzly, stålduk, gummiduk, piano/speedscreen, rustfritt/syrefast, sveiset duk osv.

Dersom du har behov for ytterligere informasjon om noen av Barfords produkter er du hjertelig velkommen til en seriøs knuse- og sikteprat!

Vi har 20 års erfaring innenfor området og kommer gjerne med anbefalinger og deler alltid vår kompetanse med sluttbrukere.

Ta gjerne kontakt for ett svært konkurransedyktig tilbud, og/eller rådføring!

Se ellers leverandørens egne hjemmesider: www.barford.com